Waar vind je de beste schadeverzekering? 

Je wilt je goed verzekeren en daarom wil je een aantal schadeverzekeringen afsluiten. Je inboedel, woonhuis, maar ook je inkomen wil je veilig stellen als er onverhoopt iets mocht gebeuren. Maar op welke manier vind je de beste wa plus schadeverzekering? 

Internet 

Voordat internet bestond waren er twee manieren om een verzekering af te sluiten: via een tussenpersoon of telefonisch in combinatie met een schriftelijke toestemming. Een tussenpersoon kan nog steeds handig zijn als je zelf niet te veel rompslomp wilt en iemand anders het uitzoekwerk voor je wilt laten doen. Over het algemeen betaal je via een tussenpersoon wel meer premie dan als je je verzekeringen zelf regelt. Uiteraard kun je ook nog steeds telefonisch je verzekeringen regelen, maar de meeste verzekeraard verwijzen je voor het afsluiten door naar hun website.  

Schades online melden 

Online kan je makkelijk de beste schadeverzekering vinden. Dat komt omdat er diverse vergelijkingssites zijn die alle verzekeraars op een rijtje zetten. Je vult enkele premiebepalende gegevens in en je krijgt een overzicht van alle schadeverzekeraars die jou een verzekering kunnen aanbieden. Uiteraard zie je hier de premie voor je schadeverzekering, maar de beste schadeverzekering heeft niet altijd de laagste premie. Vergelijk dus ook de voorwaarden en het eigen risico van de verschillende aanbieders. Alleen op die manier vind je de beste schadeverzekering voor jouw situatie.  

De beste schadeverzekering kun je dus online opzoeken of via een tussenpersoon laten uitzoeken. In het laatste geval heb je er zelf iets minder werk van, maar je betaalt wel wat meer premie. In complexe gevallen kan dit de beste optie zijn, maar meestal kun je het zelf eenvoudig online uitzoeken.